Держава ухвалює рішення, які сприятимуть зменшенню кількості курців, особливо серед молоді. На цьому наголосив народний депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

«Одним із таких рішень є закон, який зобов’язує виробників та імпортерів тютюнових виробів розміщувати на пачках фотоілюстрації і піктограми, що попереджають про шкоду куріння», — повідомив народний депутат.
4 жовтня 2012 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів, яка зобов’язує виробників та імпортерів тютюнових виробів розміщувати на пачках зображення, що застерігають про шкоду куріння. Згідно з нею 50 відсотків передньої частини пачки буде займати напис «Куріння вбиває», а зі зворотного боку 50 відсотків відводиться графічному зображенню разом із попереджувальним написом.
«Такі зображення візуально демонструють вкрай негативні наслідки тютюнопаління. І саме вони зможуть попередити куріння серед неповнолітніх осіб. На мою думку, ця вимога до виробників є позитивним кроком на шляху до зменшення кількості курців серед населення України, особливо неповнолітнього», — наголосив Юрій Мірошниченко, повідомляє його прес-служба.