В Одеській області з робочою поїздкою перебував лідер КПУ народний депутат України Петро Симоненко. Він зустрівся із трудовим колективом районного управління ПАТ «Одесагаз» у місті Рені, з жителями міста Ізмаїла та селища Ширяєвого. Лідер українських комуністів взяв участь в акції протесту інвесторів, що постраждали в житлових аферах в Одесі.
Народний депутат заявив: «Сьогодні до міської адміністрації Одеси із протестами вийшли люди, які вже три роки не можуть домогтися повернення своїх грошей, які вони вклали в новобудови одеської будівельної житлової компанії». Він додав, що більше сотні родин не одержали ні грошей, ні квартир, і вже кілька років не можуть знайти підтримки в судах. Він також додав, що в Одесі близько 16 будівельних фірм і близько 35—40 недобудов, квартири в яких також не одержали багато людей.
— Ми звертатимемося до Генпрокуратури й всіляко підтримуватимемо людей, які вийшли сьогодні на вулицю й обстоюють свої права з повернення житла», — заявив Петро Симоненко.
Перебуваючи в Одесі, лідер комуністів прокоментував нещодавній факт затримання під час одержання хабара в особливо великому розмірі керівників Південної митниці. За словами Петра Симоненка, голова Державної митної служби України Ігор Калетник одразу провів відповідне засідання колегії та звільнив з посади всіх, хто був причетний до фактів корупції. — Тут обвинувачувати Калетника немає в чому. Бо він активно веде боротьбу з корупцією не тільки на одеській митниці, а й по всій Україні. У тому числі, і на Львівській, де ще недавно проти нього підняли шум, — підкреслив він. При цьому політик додав, що не можна розраховувати на ліквідацію корупції в митниці за короткий час, адже І. Калетник ще недостатньо довго перебуває на посаді керівника. П. Симоненко переконаний, що для того, щоб зламати цю систему, потрібні роки. «І тут йдеться не тільки про систему на митниці, а й про систему корупції у всіх сферах України», — зазначив він.
 
Одеса.