Херсонська прокуратура взяла під арешт літак, який здійснював нелегальні пасажирські перевезення. Директор одного з промтоварних ринків обласного центру частинами придбав корпус, прилади та вживаний двигун двомісного літака 1996 року випуску, зібрав усе докупи у кустарних умовах та заходився катати над містом пасажирів, беручи з них по п’ятсот гривень за півгодини повітряної екскурсії. Злітав він з тимчасової смуги у приміському селищі Дар’ївки, яка зазвичай використовується для підйому... повітряних куль.
Коли про це дізналися правоохоронці, вони просто жахнулися. Адже літак не пройшов жодних технічних випробувань, пілотське свідоцтво в його 55-річного власника було давно прострочене, ліцензії на здійснення комерційних перевезень він узагалі ніколи не отримував, а пасажири не страхувалися! Платні оглядові рейси здійснювалися без надання будь-якого коридору та узгодження з Державіаслужбою України в зоні навчально-тренувальних вильотів військових гелікоптерів. У разі зіткнення могла статися катастрофа, і літачок тоді впав би на житлові багатоповерхівки околиці обласного центру.
Власника «піратського» авіатаксі прокуратура притягла до кримінальної відповідальності. Суд Білозерського району оштрафував його на значну суму, а саморобний літак опечатали.
Херсон.