У центрі Харкова, у дворі житлового будинку, злочинець холоднокровно розстріляв двох людей. Один з чоловіків був убитий на місці, другий перебуває у важкому стані в лікарні. Відомо, що вони прямували до припаркованого у дворі автомобіля «Тойота Прадо». Убивця відкрив по них вогонь з пістолета з глушником. Один з чоловіків кинувся бігти до будинку, і злочинець стріляв у нього вже біля під’їзду, за деякими даними, з іншої зброї, бо в першій закінчилися набої. Один з пістолетів знайдено на місці злочину.
Міліція порушила кримінальну справу за ч. 2 ст. 115 КК (умисне вбивство двох або більше осіб). Розслідуванням займається Слідче управління Головного управління МВС України в Харківській області. Потерпілі чоловіки — кавказької національності. За даними джерел в правоохоронних органах, мотиви вбивства, швидше за все, пов’язані з їхнім бізнесом.
Як повідомили в головному управлінні міліції, 29-річний потерпілий сам звернувся до лікарні з раною руки. Він розповів міліціонерам, що близько 12:00 вийшов з дому вслід за 30-річним чоловіком, який згодом був убитий, що проживав у цьому ж будинку. Чоловік сів в автомобіль, а він почав розмовляти з ним через опущене вікно водійського місця. В цей час почув постріли й відчув різкий біль в ділянці лівого ліктя, після чого побачив невідомого чоловіка, який стріляв з пістолета. Рятуючись від нападника, він почав тікати.
Харків.
Микола КОСИЙ.