Про те, що співробітники міліції і в мирний час при виконанні службових обов’язків майже щодня ризикують власним життям, жителям Луганщини час від часу доводиться дізнаватися аж ніяк не із захоплюючих детективів із суцільними перестрілками й погонями. Вони це бачать на власні очі...

Молодший інспектор-кінолог Стахановського міськвідділу УМВС України в Луганській області сержант міліції Володимир Зуєв (на знімку) разом з іншими працівниками Управління карного розшуку перебував у засідці. В цьому районі міста почастішали зломи приватних автомобільних гаражів, і, за інформацією, тієї ночі очікувалася чергова крадіжка. Несподівано з темноти з’явився чоловік, котрий одразу ж викликав у міліціонерів підозру своєю поведінкою. До того ж у його руці блиснуло щось схоже на ніж. Працівники міліції вирішили затримати незнайомця, але той кинувся тікати. Тоді й пролунала команда «фас».

Службовий пес наздогнав утікача неподалік залізничної колії й, не даючи йому рухатися, став чекати свого командира-напарника. Владимир Зуєв похвалив собаку й наказав своєму чотириногому помічникові: «Сидіти!», щоб не заподіяти шкоди затриманому. Але сталося непередбачене. Маневровий тепловоз, який проїжджав залізничною колією, на мить засліпив Володимира. Цього було досить, щоб затриманий встиг завдати міліціонерові удару ножем. Цей удар виявився смертельним. Злочинець із місця події зник. А йшов він, як потім з’ясувалося, вчинити страшну розправу, вирішивши спересердя убити свою співмешканку, яка працювала в нічну зміну. На жаль, у нього вийшло виконати задумане. Від ножового поранення жінка через кілька днів померла. Правоохоронцям удалося вийти на слід злочинця, і коли той зрозумів, що йому не уникнути покарання, сам з’явився з повинною.

Кінолога Володимира Зуєва ховали всім Теплогірськом. У його сім’ї залишилися сиротами двоє дітей.

Народився Володимир Анатолійович Зуєв 22 лютого 1960 року в місті Стаханові Луганської області. Тут же закінчив середню школу, звідси в травні 1979 року був призваний у Збройні сили. Після демобілізації в травні 1981 року вирішив піти на службу в органи внутрішніх справ. Із грудня 1982 року працював міліціонером взводу патрульно-постової служби об’єднаного дивізіону Стахановського міськвідділу, а з грудня 1990 року, після закінчення Ростовської школи службового собаківництва, молодшим інспектором-кінологом відділення карного розшуку Стахановського міськвідділу.

Фото надано відділом зв’язків із громадськістю ГУМВС України в Луганській області.