Нині препарати, які застосовують під час лікування гіпертонії, продаються в аптеках за регульованими цінами. За два місяці ціни на них не тільки стабілізувалися, а навіть знизилися. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я Тетяна Бахтеєва (фракція Партії регіонів). Зниження цін, за її словами, — це закономірний результат системної роботи уряду з виконання завдань Президента України Віктора Януковича для забезпечення населення якісними та ефективними ліками.

Вона нагадала, що нинішнього року в Україні стартував пілотний проект з впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. На фінансування цього проекту в бюджеті 2012 року виділено 40 млн. грн.

За її словами, пілотний проект ще до кінця не реалізовано. «Передбачається, що в його рамках впроваджуватиметься часткове відшкодування вартості препаратів для цієї категорії пацієнтів», — сказала депутат.

Тетяна Бахтеєва також додала, що Прем’єр-міністр Микола Азаров підтвердив: з наступного року планується закласти 192 млн. грн. на компенсацію вартості препаратів для хворих на гіпертонію.

«Звичайно, якщо досвід реалізації пілотного проекту дасть стійкі позитивні результати, а я дуже сподіваюся на це, то цей досвід буде поширено і на інші групи препаратів», — підсумувала депутат-регіонал.