Ухвалений у Верховній Раді законопроект, що дозволяє іноземцям купувати українську землю несільськогосподарського призначення, викликав неоднозначну реакцію в суспільстві. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат від Комуністичної партії Сергій Гордієнко інформаційному агентству Голос UA.

«Що б не казали, але вже сьогодні наша земля в тій чи іншій мірі контролюється через іноземців. Це там, де є спільні підприємства, де є спільний капітал, де є фонди», — конкретизував парламентарій. «Потихеньку наші чорноземи переходитимуть у руки іноземців. І тут інтереси іноземного капіталу повністю збігаються з інтересами наших гендлярів, котрі розуміють, що продавати більше нічого, а ось перепродаж землі приносить їм нечувані прибутки», — впевнений він.

С. Гордієнко навів порівняльні дані по різних країнах. Перед глобальними викликами з продовольчої безпеки США вже скупили з приватних рук у державний резервний федеральний фонд — понад 44% землі. В Європі приблизно 60% грунту перебуває в державній власності і контролюється державою. Так, у Франції та Німеччині — 70%, у Фінляндії — 80%. А, наприклад, в Ізраїлі 100% землі перебуває у власності держави.

Комуніст переконаний: «Той, хто контролюватиме 30% світових чорноземів, диктуватиме продовольчу політику на планеті». Продаж української землі, переконаний народний обранець, — це загроза всьому суспільству, державності, майбутнім поколінням.