Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію 14 кандидатів у народні депутати, які балотувалися в низці одномандатних виборчих округів у зв’язку з поданими ними заявами. З цієї ж підстави, повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, скасовано реєстрацію кандидатів у народні депутати О. С. Баталіна, висунутого Партією регіонів в одномандатному виборчому окрузі №2, М. Г. Бєлікової, висунутої Молодіжною партією України, та С. Є. Косаря, висунутого Аграрною партією України в одномандатному виборчому окрузі №96. Крім того, комісія відмовила Політичній партії «Реформи і Порядок» у реєстрації уповноваженої особи цієї партії в одномандатному виборчому окрузі №219, оскільки зазначена партія не є суб’єктом виборчого процесу.
Водночас зареєстровано довірених осіб кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах у шести регіонах України.
Розглянувши відповідні звернення, ЦВК зареєструвала 53 офіційних спостерігачів, зокрема: 8 — від Комітету «За відкриту демократію», 33 — від Угорщини, 5 — від Канади, 4 — від Чеської Республіки, 2 — від Сполучених Штатів Америки, 1 — від Фінляндської Республіки, на чергових парламентських виборах. Таким чином, загальна кількість зареєстрованих офіційних спостерігачів — 801 особа. Крім того, комісія затвердила форми подань щодо надання дозволу на виготовлення бюлетенів з виборів народних депутатів безпосередньо дільничними комісіями спеціальних виборчих дільниць, утворених на суднах, що перебувають у день голосування у плаванні під Державним Прапором, та на полярній станції України.
Разом із тим встановлено Порядок передачі протоколів про підрахунок голосів виборців на вищезазначених спеціальних виборчих дільницях та повідомлень про їх зміст до окружних виборчих комісій.
Окремою постановою внесено зміни до складу деяких окружних виборчих комісій. На завершення засідання комісія протокольним рішенням доручила члену ЦВК Тамарі Астаховій звернутися до правоохоронних органів з метою встановлення обставин подання до ЦВК заяви про відмову балотуватися кандидата у народні депутати С. С. Ісакова, зареєстрованого в одномандатному виборчому окрузі № 128.