Футбол. Ліга Європи. Груповий етап. 2-й тур. 4 жовтня.
Група К. «Русенборг» (Норвегія, Тронхейм) — «Байєр» (Німеччина, Леверкузен). 0:1.
«Металіст» (Україна, Харків) — «Рапід» (Австрія, Відень). 2:0. Голи: Едмар, 65, Гав’єр, 80.
«Металіст»: Горяїнов, Вільягра, Торсільєрі, Фініньо, Гуйє, Гав’єр, Соса (Марлос, 83), Торрес, Бланко (Едмар, 51), Тайсон, Крістальдо (Вілліан, 74). Тренер — Мирон Маркевич.
«Рапід»: Кьонігсгофер, Зоннляйтнер, Катцер, Жерсон, Гайккінен, Гофманн (Куловіц, 87), Їлдиз, Прагер, Триммель, Бургшталлер, Алар (Грозурек, 76). Тренер — Петер Шеттель.
Рефері — Менаше Масіаг (Ізраїль).
Харків. Стадіон «Металіст». 39 400 глядачів. 17 градусів.
Цілком заслужена і справедлива перемога на класі підопічних Мирона Маркевича. Швидкий гол харків’яни не забили, та й диктувати свою волю на полі спочатку не виходило. А віденці виявилися дисциплінованими, добре підготовленими і організованими суперниками. Вони протягом якихось чотирьох хвилин у середині тайму могли самі забити двічі.
У першому випадку після подачі зі штрафного головою зіграв Триммель і влучив у стійку воріт. Не забарився з добиванням Бургшталлер, але удар заблокував оборонець господарів. Потім після подачі з кутового з правого флангу Зоннляйтнер пробив головою з лінії воротарського майданчика, але м’яч пролетів поруч зі стійкою.
Отаке гостре протистояння з невеликою перевагою харків’ян тривало до першого забитого м’яча. А після цього вже тільки «Металіст» замовляв музику. Слід зазначити, що Маркевич вчасно випустив на заміну досвідченого Едмара, котрий і відкрив рахунок. Обидва голи харків’яни провели дуже ефектно, і в обох випадках це були удари головою. Особливо красиво в польоті результативну комбінацію завершив Гав’єр.
Група F. ПСВ (Нідерланди, Ейндговен) — «Наполі» (Італія). 3:0.
АІК (Швеція, Стокгольм) — «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ). 2:3. Голи: Даніельссон, 5, Калинич, 41, Гойтом, 45, Мандзюк, 72, Селезньов, 82.
АІК: Туріна, Лорентсон, Карлссон, Бекман, Йоганссон, Лалавеле, Ібрагім, Даніельссон, Густавссон (Кайонго-Мутумба, 64), Карікарі (Бангура, 74), Гойтом (Боргес, 64). Тренер — Андреас Альм.
«Дніпро»: Лаштувка, Мандзюк, Мазух (Матеус, 65), Чеберячко (Федецький, 46), Стринич, Ротань, Алієв (Кравченко, 78), Жуліано, Коноплянка, Калинич, Селезньов. Тренер — Гуанде Рамос.
Рефері — Іван Кружляк (Словаччина).
Дніпро» на міжнародному рівні ще не досяг потрібної стабільності та впевненості. Однак він поступово просувається до мети. Хоча зустріч проти скромного за європейськими мірками АІКа добряче попсувала нам нерви. Гостям більшість часу доводилося наздоганяти. І, слава Богу, що все завершилося їхньою другою перемогою в турнірі.
Господарі відкрили рахунок на перших хвилинах, виконавши стандарт. Дніпропетровці не змогли винести м’яч подалі. Він потрапив до Даніельссона, котрий сильним ударом метрів з двадцяти влучив у бокову стійку. Від неї м’яч відскочив у ворота.
«Дніпро» силувався довести, що ця невдача — банальна випадковість. І під кінець тайму йому вдалося відновити рівновагу. Активний Калинич з четвертої спроби влучив у шведські ворота. Здавалося, ось цей закономірний злам у грі. Але радість у стані дніпрян була недовгою. На останній хвилині тайму господарі знову вийшли вперед.
Але найгостріші події відбулися після перерви. І варто віддати належне гостям, котрі виявили і характер, і наполегливість, і бойовитість. Вони терпіли і дочекалися свого часу. Після удару головою Мандзюка вдалося вдруге зрівняти рахунок. А за десять хвилин після цього Селезньов потрапив до рідної стихії. Оборонець господарів необачно відкинув м’яча воротареві, не помітивши за своєю спиною нападника. Перехоплення, і Євген свого шансу не змарнував.
Відчайдушний штурм господарів українська команда витримала і стала одноосібним лідером у групі.
Лише результати
Хокей. Регулярний чемпіонат України. «Сокіл» (Київ) — «Компаньйон-Нафтогаз» (Київ). 4:2 (0:1, 1:1, 3:0). «Донбас-2» (Донецьк) — «Динамо» (Харків). 1:2 (0:1, 1:1, 0:0).
Баскетбол. «Донецьк» — «Миколаїв». 91:75 (24:19, 19:23, 21:16, 27:17). «Черкаські Мавпи» — «Азовмаш» (Маріуполь). 73:75 (18:21, 25:13, 16:18, 14:23).