У Рівному 76-річного озброєного пенсіонера, який спровокував досить небезпечну для рідних і сусідів по багатоповерхівці ситуацію, довелося вгамовувати бійцям «Беркута» і «Сокола». Старенький забарикадував вхідні двері квартири і погрожував рідним рушницею, якщо ті увійдуть до помешкання. Що стало причиною такої агресивної поведінки пенсіонера, ніхто не знає.
— Батько звинувачував нас у тому, що ми без згоди нібито переселили його в іншу квартиру, хоча тут він проживає вже понад тридцять років, — розповіла правоохоронцям старша донька пенсіонера, яка разом із сестрою доглядають за ним уже не один рік. — Щойно я відчинила двері, він направив на мене рушницю. Досі психічних розладів за батьком ми не спостерігали. Він має цукровий діабет і хворобу Паркінсона, з віком почав погано чути і говорити. За призначенням лікарів приймав заспокійливі та снодійні засоби. За кілька днів до події сусіди знайшли батька біля вхідних дверей під’їзду, він намагався покинути «нерідний» будинок, хоча у квартирі ходив за допомогою дерев’яної палиці дрібними кроками.
Працівникам спецпідрозділів «Беркут» і «Сокіл» вдалося увійти до квартири і забрати рушницю у старенького, яка виявилася незарядженою. Сам же господар помешкання поводився неадекватно, тож його передали бригаді «швидкої». У квартирі пенсіонера слідчо-оперативна група виявила повний арсенал боєприпасів: гладкоствольну рушницю «WІNCHESTER», 505 патронів різного калібру, ріжок до кулемета «Калашникова», три мисливські ножі і стільки ж лез різної довжини, а також чотирнадцять детонаторів. Де взяв пенсіонер таке бойове начиння і чому його доньки нічого про це не знали, ніхто пояснити наразі не може. Доки дідусь перебуває у лікарні, міліціонери встановлюють походження боєприпасів.