Щиро вітаю працівників енергетичної галузі з піввіковим ювілеєм Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, головного органу в системі центральних органів виконавчої влади у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики в електроенергетичному, ядерно-промисловому, вугільно-промисловому, торфодобувному та нафтогазовому комплексах.
Успішне функціонування і розвиток вітчизняної економіки нерозривно пов’язані з надійністю та ефективністю роботи її визначальної сфери — енергетики. Стан справ у цій стратегічній галузі визначає виробничий потенціал країни, енергетичну безпеку держави, рівень її соціально-економічного розвою.
Завдяки вашій сумлінній, самовідданій праці, помноженій на високий професіоналізм та відповідальність, в Україні створено потужну сучасну енергетичну систему. За непростих кризових часів працівники галузі довели, що вони здатні і в екстремальних умовах вирішувати найскладніші завдання — забезпечувати енергопостачання промислових та побутових споживачів, гарантувати свій дальший динамічний поступ.
Сьогодні енергетики України комплексно й послідовно працюють над модернізацією та примноженням базових потужностей галузі. Спільними зусиллями з депутатським корпусом здійснюється дальше вдосконалення існуючої законодавчої бази, узгодження її з міжнародними стандартами та вимогами. У цьому — запорука її інноваційного розвитку та гарантія енергетичної безпеки країни.
У цей святковий день бажаю вам миру, добра, благополуччя, нових трудових звершень на благо рідного народу, в ім’я України.
Голова Верховної Ради України Володимир ЛИТВИН.