Законодавчі ініціативи повинні відповідати демократичному розвитку країни. Про це заявив народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, представник Президента у Верховній Раді Юрій МІрошниченко.
«Мене реакція суспільства на законопроект про встановлення кримінальної відповідальності за наклеп не здивувала, вона була очікувана. Тим паче що я з самого початку вважав, і тепер вважаю, що це було помилкове рішення. Тому реакцію суспільства загалом, і журналістів зокрема, я особисто поділяю», — зазначив парламентарій.
Юрій Мірошниченко, як повідомляє його прес-служба, вважає, що, незважаючи на право всіх суб’єктів законодавчої ініціативи пропонувати будь-які законопроекти, все-таки народні обранці не повинні відхилятися від руху шляхом демократичного розвитку нашої країни й не повинні допускати кроків назад.
«Я особисто брав участь в обговоренні, у тому числі й на рівні засідань міжнародних експертів, щодо перспективи таких ініціатив. І, на моє   переконання, такі законодавчі ініціативи не повинні мати місце в нашій країні», — підкреслив народний обранець.