Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 2-й тур. 3 жовтня.
Група А. «Порту» (Португалія) — ПСЖ (Франція). 1:0 (Родрігес, 83).
«Динамо» (Україна, Київ) — «Динамо» (Хорватія, Загреб). 2:0. Голи: Гусєв, 3, Пиварич, 33 (автогол).
«Динамо» К: Шовковський, Сілва, Михалик, Хачериді, Тайво, Гусєв (Раффаель, 83), Вукоєвич, Велозу, Кранчар (Гармаш, 46), Ярмоленко (Мехмеді, 80), Ідейє. Тренер — Олег Блохін.
«Динамо» З: Келава, Віда, Топел, Шимунич, Пиварич, Брозович, Калельо (Чоп, 46), Адемі, Ковачич, Саммір (Карраско, 78), Бечирай (Рукавіна, 58). Тренер — Анте Чачич.
Рефері — Мартін Аткінсон (Англія).
Київ. НСК «Олімпійський». 47 804 глядачі. 18 градусів.
Група В. «Арсенал» (Англія) — «Олімпіакос» (Греція). 3:1. «Шальке-04» (Німеччина) — «Монпельє» (Франція). 2:2. «Арсенал» — 6, «Шальке-04» — 4, «Монпельє» — 1, «Олімпіакос» — 0.
Група С. «Зеніт» (Росія) — «Мілан» (Італія). 2:3. «Андерлехт» (Бельгія) — «Малага» (Іспанія). 0:3. «Малага» — 6, «Мілан» — 4, «Андерлехт» — 1, «Зеніт» — 0.
Група D. «Аякс» (Нідерланди) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 1:4. «Манчестер Сіті» (Англія) — «Боруссія» (Німеччина, Дортмунд). 1:1. «Реал» — 6, «Боруссія» — 4, «Манчестер Сіті» — 1, «Аякс» — 0.
Кияни з відкриттям рахунку не забарилися. Вукоєвич з правого флангу зробив гострий навіс у карний майданчик. Ідейє не дострибнув, а от Гусєв, випередивши Віду, головою поклав м’яча точно в кут!
Після пропущеного гола гості не засумували, а, навпаки, посміливішали, запресингували. Можна сказати, почали показувати зуби. І динамівцям, котрі частково поступилися ініціативою, доводилося дбати про оборону. Одне слово, після вдалого старту легкого життя у них не вийшло.
Але кияни старалися, працювали. А головне — відбивалися і йшли вперед, що особливо радувало. І ці їхні намагання зрештою принесли плоди. Тайво — оборонець із серцем форварда — на чужій половині поля обікрав суперника, прорвався лівим флангом і ну дуже гостро прострелив. Знову Ідейє не зміг замкнути передачу, але справу за нього довершив... Пиварич. Автогол — 2:0! Так приємно і завершився для нас перший тайм.
Після перерви киянам трохи бракувало креативності в атаці, та й швидкості були не найвищі. Однак вони досить спокійно довели справу до перемоги. Український клуб зумів реабілітуватися за невдачу у Парижі та здобути першу перемогу в нинішньому груповому етапі Ліги чемпіонів. Хоча киянам треба чимало ще працювати над поліпшенням і вдосконаленням гри.
Анте Чачич:
— Хочу привітати київське «Динамо» із заслуженою перемогою. Ми знали, що їдемо до дуже сильної команди, і тому, якщо відверто, розраховували лише на те, що нам пощастить уникнути поразки. Але перші 30 хвилин матчу показали, що кияни справді дуже сильні. У цьому відрізку зустрічі долю поєдинку було вирішено.
Пропустивши у дебюті, ми намагалися зрівняти рахунок і мали дві-три реальні можливості для цього. Однак не зуміли ними скористатися, а потім груба помилка нашої оборони привела до другого голу, котрий, по суті, зняв усі питання щодо підсумкового результату.
Звичайно, після перерви ми прагнули зберегти командний дух і віру в те, що можемо змінити хід зустрічі й рахунок. Та київське «Динамо» як повноправний господар поля діяло настільки правильно й чітко, що шансів у нас не було.
— Чи можна вважати, що швидкий гол зламав вам всю гру?
— Так, початок зустрічі був просто ідеальним для господарів. Одразу отримати перевагу в рахунку у домашній зустрічі — що може бути краще? Перший гол змусив нас одразу ж повністю змінити стратегію гри, котру ми готували до матчу. Отже, швидко пропущений м’яч справді вплинув на загальний результат зустрічі і на хід гри.
— Можливо, причина поразки — не стільки в силі київського «Динамо», скільки в недостатній потужності вашої команди?
— Насамперед хотів би зазначити, що у кваліфікації Ліги чемпіонів ми виграли всі матчі. Можливо, наша команда і найслабша в групі за потенціалом. Причина у молодості наших футболістів, врахуйте також брак досвіду виступів на такому рівні.
Щодо сьогоднішнього поєдинку, то, наскільки мені відомо, у складі київського «Динамо» було одинадцять футболістів, які є гравцями своїх національних збірних. Тож наголошую: сьогоднішній результат — це наслідок не нашої слабкості, а дуже сильної гри київського «Динамо», особливо в перші 30 хвилин...
Олег Блохін:
— Думаю, що матч ми почали дуже добре, забили швидкий гол, але минув певний час, і хлопці, либонь, злякалися рахунку на табло і тієї гри, яку ми показували в перші 20 хвилин зустрічі. У підсумку дозволили гостям виявити якусь ініціативу в середині поля — наші футболісти не могли розібратися, хто кого накриває, хоча перед грою ми їм це розповідали. Очевидячки, вони не могли збагнути, що відбувається.
У другому таймі ми перебудували свої ряди, бо вели 2:0. Випустили ще одного «опорника», щоб накривати середину поля, але мені не подобалося, коли команда відходила й сідала дуже глибоко.
Та навіть за таких умов, уважаю, ми повинні були забивати ще два-три м’ячі й закінчити цю гру із значнішим результатом. Чому? Тому що крім якихось напівмоментів ми практично нічого не дозволили супернику створити біля наших воріт.
На цьому післяматчева прес-конферениція закінчилася, бо жодного запитання Олегу Блохіну від представників ЗМІ так і не пролунало. Щоправда, його зустріли і проводили оплесками...
Олег Гусєв цього разу був в ударі.
 
Дванадцятий динамівський гравець — уболівальники.
 
Гостра суперечка між Марсело Брозовичем і Брауном Ідейє (праворуч).
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.