Один з найстаріших у Західній Україні Городенківський цукровий завод в Івано-Франківській області, заснований 1926 року, днями прийняв на свій бурякопункт перші 10 тисяч тонн солодких коренів і розпочав цукровий сезон.
Потужність цукрозаводу — 2,2 тисячі тонн буряку на добу. Цьогоріч планують переробити понад 100 тисяч тонн цукристих, порівняно з минулорічними 60 тисячами.
Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Андріїшин, сьогодні на бурякових полях області на повну потужність працюють 15 комбайнів. Наразі зібрано понад 15 відсотків вирощених коренеплодів. Під урожай 2012 року було засіяно 5,2 тисячі тонн буряка (торік — 4,7). Наступного року в області засіють на 500 га більше, тобто 5,7 тисячі га. У перспективі на згаданому підприємстві планують переробляти 150—200 тисяч тонн сировини. Саме ж Прикарпаття потребує 47 тисяч тонн цукру на рік, тож продукція, вироблена на Городенківщині, піде на загальноукраїнський ринок. Також цукрозавод перероблятиме буряк, закуплений у мешканців краю.
У п’ятницю, 5 жовтня, Городенківський завод дасть свій перший цукор, так зване біле золото Покуття.
Вл. інф.