На Полтавщині триває активна робота з призначення житлових субсидій. Нині це чи не єдина система державної підтримки людей в оплаті комунальних послуг. Минулорічний досвід області, коли майже 55 тисяч сімей оформили житлові субсидії, було визнано чи не найкращим в Україні. В ОДА наголошують: у цьому сезоні потрібно попрацювати не гірше.
Яка ж ситуація на сьогодні? Цього року субсидій призначать дещо менше. Це пов’язують з тим, що піднялася планка деяких соціальних виплат, тож окремі сім’ї вже не зможуть скористатися дотаціями.
Загалом уже прийнято заяви від 5 тисяч мешканців області на призначення субсидій на тверде паливо й скраплений газ. У районних управліннях формують списки сімей на призначення субсидій на житлово-комунальні послуги, складають макети особових справ — тут важливі довідки про склад сімей, розміри паїв і земельних ділянок тощо. Як і раніше, управління соцзахисту розраховують на підтримку центрів зайнятості, які залучають до цієї діяльності безробітних. Ті не лише допомагають з прийняттям заяв та оформленням відповідних документів, а й інформують населення про зміни у законодавстві.