Футбол. Ліга чемпіонів. Груповий етап. 2-й тур. 2 жовтня.
Група Е. «Нордшелланд» (Данія) — «Челсі» (Англія). 0:4 (Мата, 33, 82, Давид Луїс, 80, Рамірес, 89).
«Ювентус» (Італія, Турин) — «Шахтар» (Україна, Донецьк). 1:1. Голи: Тейшейра, 23, Бонуччі, 25.
«Ювентус»: Буффон, К’єлліні, Барцальї, Бонуччі, Ліхштайнер, Маркізіо, Пірло, Асамоа, Відаль (Погба, 85), Вучінич (Джовінко, 58), Матрі (Квальярелла, 65). Тренер — Массімо Карреа.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Гюбшман, Фернандіньо, Вілліан, Тейшейра (Ілсіньо, 84), Мхітарян, Адріано. Тренер — Мірча Луческу.
Рефері — Бас Нейгейс (Нідерланди).
Турин. «Ювентус Стедіум». 29 368 глядачів. 17 градусів.
Група F. «Валенсія» (Іспанія) — «Лілль» (Франція). 2:0. БАТЕ (Білорусь) — «Баварія» (Німеччина). 3:1. БАТЕ — 6, «Баварія», «Валенсія» — по 3, «Лілль» — 0.
Група G. «Спартак» (Росія, Москва) — «Селтік» (Шотландія). 2:3. «Бенфіка» (Португалія) — «Барселона» (Іспанія). 0:2. «Барселона» — 6, «Селтік» — 4, «Бенфіка» — 1, «Спартак» — 0.
Група H. ЧФР (Румунія) — «Манчестер Юнайтед» (Англія). 1:2. «Галатасарай» (Туреччина) — «Брага» (Португалія). 0:2. «Манчестер Юнайтед» — 6, ЧФР, «Брага» — по 3, «Галатасарай» — 0.
Найсенсаційніші події відбуваються в групі F. Те, що там творить білоруський клуб БАТЕ, інакше як чаклунством не назвеш. Пам’ятаєте, як у першому турі команда з Борисова, очолювана молодим наставником Віктором Гончаренком (35 років), декласувала «Лілль» у Франції (3:1)? І от наші північні сусіди з таким самим рахунком змусили капітулювати «Баварію» вже в Мінську на стадіоні «Динамо».
Після нічиєї в Турині донецький «Шахтар» значно збільшив свої шанси на вихід із групи. Суперники обмінялися голами в середині першого тайму, забивши один одному з інтервалом у дві хвилини. «Гірники» активніше почали зустріч і, добре контролюючи м’яч, міцно заволоділи ініціативою і створили кілька гострих моментів. Було дивно, що «Юве» нічим істотним не відповів.
А потім сталося те, що мало статися: з передачі Вілліана 22-річний півоборонець гостей Тейшейра відкрив рахунок, поціливши у верхній кут воріт. Досвідчений Буффон був безсилий щось удіяти.
Однак смуток на трибунах тривав недовго. А «Шахтар» не встиг натішитися досягнутим. Адже через дві хвилини після гола «гірників» Пірло подав кутовий, надіславши м’яча точнісінько на ногу Бонуччі, якого залишили без догляду. І досить упевнено, без особливих перешкод оборонець італійців зробив рахунок нічийним — 1:1.
Після цього гра потроху вгамувалася, з’ясування стосунків суперники відклали на другий тайм. Після перерви швидкості, й справді, помітно зросли. І насамперед активніше заграли туринці. Але це не значить, що донеччани сховалися за оборонним муром. Відбиваючи атаки господарів, вони й самі не забували про атакуючі дії і часто турбували Буффона. Особливо близьким до успіху був Вілліан, котрий на 59-й хвилині небезпечно пробив, але м’яч пролетів повз ворота, ледве не торкнувшись бокової стійки.
Були гострі ситуації, звісно, і в «Ювентуса». Одного разу Матрі з лінії воротарського майданчика примудрився пробити вище воріт. Втім, «Шахтар» міг таки вирвати перемогу, коли вже в компенсований час Буффона врятувала поперечина. Та й з таким результатом і показаною грою «гірникам» не соромно повертатися в Україну.
Cхоже, мирний підсумок у домашній зустрічі цілком влаштував наставника «Ювентуса» Массімо Карреру. «Я не хвилююся за наше майбутнє після цієї нічиєї, бо «Шахтар» — сильна команда. Ми її боялися на початку матчу, але через півгодини почали грати і діяли на рівних. Хоча нам було складно, коли вболівальники не підтримували команду. Трибуни вели себе дивно. Щодо результату, то вважаю його справедливим. У нас було більше моментів у першому таймі, а у «Шахтаря» — в кінці матчу. Тож нічия — цілком закономірний результат».
А от Мірча Луческу, при всій повазі до «Ювентуса», вважає, що його підопічні могли привезти додому три очки. «Шкода, що не забили наприкінці зустрічі. Крім того, арбітр міг призначити в першому таймі пенальті у ворота господарів. Отже, результат міг бути на нашу користь. «Ювентус» грав агресивно, та ми були пильні і добре провели цей матч. Продовжуватимемо йти вперед...»
Фото з сайтів  ФК «Шахтар» і ФК БАТЕ.
«Баварія» капітулювала в Мінську.
Алекс Тейшейра відкрив рахунок у матчі.