Колишній дисидент, учасник національно-демократичного руху, відомий український літературознавець Євген Сверстюк у вівторок у Луцьку презентував волинянам програму «Ініціативи «Перше грудня», яка, на його думку, повинна вилікувати хворе українське суспільство.

— Це ідеалістична затія, яка, зрештою, є типовою для різних глухих періодів історії, — зауважив Євген Сверстюк. — Суспільство має згадати істину, що дух живить життя. Але щоб цього досягти, кожен член суспільства має думати, що для цього можна зробити. Найбільша біда українців — підкуп. І вона не в тому, що якийсь хитрий чоловік роздає людям один відсоток від того, що він від них вкрав, а в тому, що, прийшовши до влади, він робитиме те саме і живитиме корупцію. Тож українці мають зрозуміти, що самі вирішують свою долю, і прийти на вибори з цією думкою. А люди, які отримали «подарунки» від багатих кандидатів, нагадують стадо куплених баранів.
На знімку: Євген Сверстюк і заслужений журналіст України, автор кількох телефільмів про відомого політичного діяча, Святослав Пирожко розмовляють біля обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки, де відбувалась зустріч.
Фото автора.