Керівник фракції Народної партії у Верховній Раді України Ігор ШАРОВ звернувся з депутатським запитом до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова щодо ситуації, яка склалася на Кіровоградщині із зарплатами освітян.
У запиті йдеться про необхідність нормативно-правового врегулювання Типового положення МОН України «Про атестацію педагогічних працівників» №930 від 06.10.2010 року та системи роз’яснень до нього з метою недопущення порушення трудових прав працівників галузі освіти у Кіровоградській області.
— До депутатської фракції Народної партії надійшло звернення від голови Кіровоградської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Світлани Скалько, — розповідає парламентарій у запиті до прем’єра. — Від імені педагогічних працівників області голова обкому профспілки звернулася з приводу порушення трудових прав учителів в окремих регіонах Кіровоградської області.
За даними Президії Кіровоградського обласного комітету профспілки працівників освіти і науки України, станом на 1 лютого 2012 року три з половиною тисячі вчителів області, які викладали два і більше навчальних предметів, унаслідок запровадження нового Положення «Про атестацію педагогічних працівників» та нечіткого роз’яснення до нього не в повному обсязі отримали заробітну плату.
«Депутати фракції Народної партії вкрай занепокоєні ситуацією, що склалася, та з метою захисту трудових прав учителів навчальних закладів області вважають необхідним нагальне врегулювання цих питань, порушених внаслідок недосконалого роз’яснення вищевказаного положення, на державному рівні», — стверджує Ігор Шаров.
Зважаючи на вищевикладене, задля сприяння у відновленні порушених прав освітян Кіровоградщини, народний депутат звернувся до керівника уряду з проханням доручити відповідальним органам виконавчої влади вжити дієвих заходів нормативного врегулювання Типового положення МОН України «Про атестацію педагогічних працівників» №930 від 06.10.2010 року та системи роз’яснень до нього.