Президент України Віктор Янукович учора зустрівся з учасниками Одинадцятої наради керівників закордонних дипломатичних установ.
У своєму виступі глава держави, зокрема, зачепив питання парламентських виборів. За словами керманича, всім учасникам перегонів в Україні забезпечено рівні умови. «На наш погляд — а ми постійно аналізуємо ситуацію, — сьогодні і партії, і кандидати в народні депутати в мажоритарних округах перебувають у рівних умовах. Для всіх створено однакові умови», — сказав глава держави. На його думку, причиною тих порушень, які інколи фіксуються у виборчому процесі, є, радше, «людський чинник».
Безумовно, зауважив
В. Янукович, політичні змагання не можуть відбуватися без емоцій, однак дуже важливо, щоб після виборів у країні збереглась стабільна ситуація. «Головна мета — це політична стабільність та економічний розвиток держави. Це те, до чого ми повинні прагнути», — наголосив він.
Глава держави висловив переконання, що парламентські вибори 28 жовтня пройдуть чесно і демократично. «Ми від виборів до виборів повинні рухатися вперед», — зазначив він.
Президент звернув особливу увагу на те, що закон про вибори народних депутатів було прийнято вчасно, заздалегідь і за участі опозиції. Також він не виключив, що певні недоліки цього документа, виявлені учасниками виборчої кампанії, буде виправлено в подальшому шляхом внесення змін.
А напередодні  з учасниками Одинадцятої наради керівників закордонних дипломатичних установ зустрівся Голова Верховної Ради Володимир Литвин.
Напруження, кризи, виклики, за словами Володимира Литвина, перестали бути долею, властивою лише окремим неспокійним регіонам світу. «Ми стали свідками певної глобалізації неспокою. Таке наростання політичної температури у світі не може не позначатися на роботі Міністерства закордонних справ, на діяльності дипломатів, як повноважних представників держави за кордоном, і звісно, на тих завданнях, які постали перед зовнішньополітичним відомством України», — сказав у своєму виступі Голова Верховної Ради. Повний текст виступу глави парламенту друкується.
На знімку: зустріч Президента України В. Януковича з учасниками Одинадцятої наради керівників закордонних дипломатичних установ. Ліворуч — міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).