«Я б повірив у щирість ініціаторів законопроекту про наклеп, якби перед ухваленням рішення про його скасування відбулося обговорення та було заявлено, що цей документ ніколи не буде внесено на розгляд парламенту, бо інакше це означає, що його можуть ухвалити після виборів», — так під час учорашнього брифінгу заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко. Крім того, вважає він, ще одним свідченням щирості влади було б звільнення з посади позаштатного радника Президента автора цього законопроекту Віталія Журавського. 

Також М. Томенко заявив, що сьогодні місцева влада на чолі з главами обласних і районних держадміністрацій та під охороною правоохоронних органів бере безпосередню участь у «купівлі виборців». 

Зокрема, під час брифінгу він продемонстрував журналістам бланк заяви про матеріальну допомогу, що її надає Черкаська обласна незалежна профспілка «Майбутнє Черкащини». Цікаво, що ця заява передбачає надання такої допомоги двома траншами — 150 гривень до виборів і ще 150 — після них, розповів заступник глави парламенту. «Я маю відео цього підкупу і офіційно передам його до правоохоронних органів, та якщо не буде відповідної реакції на ці факти, то самостійно обнародую прізвища тих, хто цим займається», — пообіцяв М. Томенко. А загалом він радить селянам «брати ці гроші, тримаючи дулю в кишені, та голосувати за власними переконаннями».

Коментуючи внесені до порядку денного питання, заступник глави парламенту заявив, що коли буде провалено законопроект Володимира Яворівського про продовження мораторію на продаж землі, то вже з 1 січня 2013 року вона стане товаром. І тоді тільки сформована у наступному парламенті на базі нинішньої опозиції більшість зможе зупинити запущення механізму продажу землі, підкреслив політик.