Центральна виборча комісія скасувала реєстрацію 12 кандидатів у народні депутати, а саме: С. В. Калашникова, який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 26, Т. І. Власової, Л. С. Драпалюк, І. Ф. Довгуна, Р. М. Кремени, О. М. Лагути та В. Г. Оганова, які балотуються в одномандатному виборчому окрузі № 27, Ю. В. Вороніна, який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 30, В. В. Сідовича, який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 36, В. А. Пантюшкіна, який балотується в одномандатному виборчому окрузі № 39, у порядку самовисування у зв’язку з поданими ними заявами про відмову. З цієї ж підстави скасовано реєстрацію кандидата в народні депутати А. К. Глоби, висунутого Партією «Віче» в одномандатному виборчому окрузі № 91 та О. Г. Василенко, висунутої Аграрною партією України в одномандатному виборчому окрузі № 97.
Також скасовано реєстрацію п’яти уповноважених осіб Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» в одномандатних виборчих округах № 35, 37, 165, 195, 214 та зареєстровано замість них інших. Анульовано оформлення і довірених осіб трьох кандидатів у народні депутати, зокрема: О. І. Бабіча (одномандатний округ № 143), О. М. Сінгаєвського (одномандатний округ № 196) та П. В. Юрчишина (одномандатний округ № 13) у зв’язку з поданими ними заявами про припинення повноважень їх довірених осіб.
Водночас, як повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК, зареєстровано довірених осіб кандидатів у народні депутати в одномандатних виборчих округах у п’яти регіонах України, та трьох уповноважених осіб Комуністичної партії України в одномандатних виборчих округах № 218, 219, 220.
Крім того, комісія відмовила в задоволенні скарги кандидата в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 221 В. П. Черняховського, в якій він просить визнати протиправними дії з непрямого підкупу виборців кандидата в народні депутати в цьому ж окрузі А. В. Шлапак та оголосити їй попередження за порушення обмежень щодо ведення передвиборної агітації. Зазначене рішення прийнято у зв’язку з відсутністю належних підстав, а саме, відповідного рішення суду, яким має бути встановлено факт підкупу виборців кандидатом у депутати. Разом з тим вирішено надіслати копію зазначеної скарги з доданими до неї матеріалами до Міністерства внутрішніх справ для проведення перевірки викладених обставин та реагування відповідно до законів.
Без розгляду по суті ЦВК також залишила скаргу кандидата в народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 60 К. І. Ширидекіна щодо визнання протиправними дій кандидата в народні депутати України в цьому окрузі В. В. Коваленка з розміщення агітаційного матеріалу на будинку органу місцевого самоврядування та оголошення йому попередження, оскільки її подано з порушення строків оскарження. З цієї самої підстави залишено без розгляду по суті подану до ЦВК повторно скаргу О. П. Назарової щодо визнання протиправними дій кандидата у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі № 213 В. О. Яворівського з розповсюдження агітаційних матеріалів на території проведення сільськогосподарської ярмарки.
Водночас скарги К. І. Ширидекіна та О. П. Назарової з доданими до них матеріалами надіслано до Міністерства внутрішніх справ для проведення перевірки викладених обставин та реагування відповідно до законів України.
Комісія внесла зміни до Порядку здійснення відеоспостереження на виборчих дільницях із використанням засобів відеоспостереження, доступу та контролю за функціонуванням системи відеоспостереження під час проведення виборів народних депутатів, затвердженого постановою ЦВК від 13 вересня 2012 року № 892, замінивши в пункті 1.2 слова «http://vybory2012. ua» словами «http://vybory2012.gov.ua».