Святкування Дня міста у Голій Пристані на Херсонщині закінчилося трагедією — у пересувному розважальному комплексі біля набережної річки Чайка впав мобільний атракціон «Лавиця» з людьми. Після падіння з майже триметрової висоти металева «люлька» перекинулася, підім’явши під себе пасажирів, які не змогли відстібнутися від страхувальної линви. Тож восьмеро з них отримали різноманітні травми, а половину після надання невідкладної допомоги довелося шпиталізувати у травматологічне відділення райлікарні з переломами кінцівок.
Як повідомив нашому кореспондентові начальник Голопристанського райвідділу міліції Херсонщини, підполковник Євген Климчук, розважальний комплекс разом з «Лавицею» належить бізнесменові з сусіднього Цюрупинська, який привіз його для того, щоб трохи заробити катанням публіки на святі. «Чоловік однієї з потерпілих, котра при падінні зламала ногу, був настільки обурений, що поривався до власника «Лавиці», щоб покарати його на місці. Тож наші співробітники не тільки допомагали вантажити скалічених чоловіків та жінок до машин швидкої допомоги, а ще й захищали підприємця від самосуду», — розповів Євген Климчук.
Попередньо причиною аварії міг виявитися підшипник, який вилетів з кріплення люльки до тросів, але це з’ясовуватиме експертиза у рамках розслідування кримінальної справи.