На сьогоднішньому пленарному засіданні парламенту першим питанням на голосування буде винесено про зняття з розгляду законопроекту № 11013 про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів про посилення відповідальності за наклеп. 
Про це повідомив на брифінгу після погоджувальної ради Голова Верховної Ради Володимир Литвин. «Щоб покласти край усім розмовам, як тільки розпочнемо роботу, я внесу пропозицію про зняття з розгляду цього законопроекту, щоб поставити велику жирну крапку,  і щоб народні депутати не демонстрували таку недалекоглядність», — сказав глава парламенту. І додав: «Ознакою сильної політичної сили, сильного і відповідального депутата є спроможність визнати свою помилку».
Законопроект про мирні заходи поки що не розглядатиметься, — повідомив В. Литвин, оскільки до нього суперечливе ставлення як серед політиків, так і громадських організацій — частина вимагає його розглядати, частина скасувати. Тому, на погляд глави парламенту, цей законопроект варто спочатку направити на експертизу до Венеціанської комісії.
Під час розгляду питання про призначення позачергових місцевих виборів проект постанови про дочасні вибори міського голови Києва не голосуватиметься, оскільки в парламенті серед усіх фракцій ще немає узгодженого правового рішення щодо виборів столичного міського голови. 
Голова Верховної Ради також висловився проти ініціативи продавати сім-карти для мобільних телефонів лише за паспортами та реєструвати вже діючі мобільні телефонні номери.