На вчорашній прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» голова громадської ради при Міністерстві юстиції Ігор Марієн висловив думку, що посаду глави Міністерства юстиції України (МЮУ) повинна зайняти інша особа.

Така гостра позиція Ігоря Марієна викликана тим, що нинішній голова МЮУ Павло Петренко у своїй діяльності не співпрацює з громадськістю. Зокрема, він, за словами голови громадської ради, не брав участі в жодному засіданні ради та не делегував своїх представників на її засідання. Через це немає всебічного громадського контролю за здійсненням процедури люстрації.
Крім того, громадська рада при Міністерстві юстиції та Всеукраїнська громадська організації «Комітет конституційно-правового контролю України» звернулися до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовною заявою щодо визнання протиправною бездіяльності міністра юстиції Павла Петренка через відсутність комунікації з громадською радою.
Сама громадська рада поки що з кандидатурою не визначилася. За словами Ігоря Марієна громадська рада наразі опікується пошуком альтернативної кандидатури на цю посаду, щоб згодом рекомендувати цю особу коаліції Верховної Ради України.