Лідер фракції «БЮТ-   «Батьківщина» Андрій Кожем’якін на брифінгу після погоджувальної ради не виключив, що сьогодні відбудеться останнє пленарне засідання парламенту перед виборами, а засідання, заплановане на 16 жовтня, скасують.
Однак фракції «БЮТ- «Батьківщина» та «НУ—НС» вимагають від прем’єра М. Азарова все-таки прозвітувати про виконання цьогорічного бюджету та про ситуацію в економіці держави.
Парламентарій наголосив, що скасування законопроекту про наклеп одразу першим питанням на сьогоднішньому пленарному засіданні є основною вимогою опозиції. Бо цей законопроект, на його думку, створює механізми контролю за політичними опонентами та за журналістами, хто пише про кричущі факти корупції і хто в період передвиборної кампанії висвітлює діяльність опозиційних кандидатів. «Це кричущий утиск свободи слова в Україні, і цей законопроект повинен бути скасованим, — сказав 
А. Кожем’якін. — Якщо цього не відбудеться, то журналісти мають розпочати політичний страйк, і наша політична сила повністю підтримує дії журналістів».