«День ветерана не лише святковий, а й відповідальний день. І забезпечення гідної старості та створення комфортних умов у повсякденному житті — це не тільки робота в соціальному напрямі, а й данина та подяка ветеранам», — про це сказав прем’єр Микола Азаров під час учорашньої зустрічі з учасниками ІІ Всеукраїнського форуму ветеранів.

Оцінюючи кроки уряду зі збільшення соціальних виплат, М. Азаров повідомив, що з січня цього року на 25 відсотків зріс розмір пенсії інвалідам війни, із травня зрівнявся розмір надбавки до пенсії для сімей учасників Великої Вітчизняної війни, які померли вже після війни, з надбавкою до пенсії сім’ям загиблих у роки війни. Тож тепер для обох категорій сімей вона сягає максимального, 42-відсоткового рівня, на 220 відсотків збільшено й разову річну соціальну допомогу. За останні два роки майже 600 інвалідів Великої Вітчизняної війни І групи забезпечено житлом.

Прем’єр запевнив, що рівень соціальної допомоги ветеранам зростатиме й надалі. Зокрема, з 1 січня 2013 року буде встановлено пільги для інвалідів війни ІІ та ІІІ груп, а також для учасників бойових дій в роки Великої Вітчизняної війни на рівні пільг, встановлених для інвалідів І групи.