Школярі з 12 областей України змагалися в знанні податкової системи й банківської справи. «Така кількість фінансово грамотних молодих людей надихає і вселяє надію, що спільними зусиллями ми побудуємо сильну й незалежну країну, — упевнений народний депутат України Денис Дзензерський, який надав підтримку в організації та проведенні заходу. — Для когось зі школярів ці знання стануть запорукою вступу в престижний виш».

Турнір фінансової грамотності відбувся на базі Дніпропетровського університету імені Альфреда Нобеля. Організаторами виступили Комітет Верховної Ради з питань фінансів і банківської діяльності, МОН, Національний банк і Програма розвитку фінансового сектору USAІD /FІNREP-ІІ.

Учасникам необхідно було відповісти на двадцять конкурсних запитань, що стосувалися податкової системи, фінансових витрат, банківської справи та фондового ринку. Раніше всі вони прослухали спеціальний навчальний курс «Фінансова грамотність». Перше місце посіла команда Сумської області. Кожен учасник турніру отримав диплом, командну нагороду й подарунки від організаторів. «Змагалися представники західних, південних, центральних і східних регіонів України, в тому числі й команда з Донбасу. Це ще один показник єдності нашої країни, — зазначив директор департаменту освіти і науки ОДА Олександр Демчик. — У період глобальної економічної рецесії молодь готова докласти своїх зусиль у боротьбі з фінансовою кризою».

 

Дніпропетровськ.

Під час відкриття турніру.

Фото прес-служби ОДА.