Про законодавче забезпечення, державне регулювання та саморегулювання в мережі Інтернет ішлося учора на третьому українському форумі управління Інтернетом. Окрім цього, його учасники обговорили механізми захисту свободи слова та недоторканності особистого життя в мережі Інтернет, саморегулювання ринку нових медіа: стан, а також механізми партнерства влади, бізнесу та інтернет-спільноти у розвитку інформаційного суспільства тощо.
Форум став продовженням всесвітньої серії форумів, які проводяться в різних країнах світу з метою обговорення найважливіших проблем розвитку інформаційного суспільства, консолідації зусиль органів влади, бізнесу, інтернет-спільноти, професійної та академічної еліти задля прискорення впровадження в життя досягнень інформаційних технологій, створення умов для всебічного розвитку інтернет-простору в інтересах суспільства. Серед організаторів форуму і Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.
Народний депутат, президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах у виступі звернув увагу на актуальність форуму. Тим паче що Інтернет поступово з великих міст проникає і в глибинку країни, стає не тільки засобом інформування, спілкування, а й потужним інструментом, який інколи використовується не лише для маніпулювання громадською думкою, а й для зведення рахунків. І не тільки з політиками. Отож, на його думку, є нагальна потреба вдосконалити законодавче поле для подальшого розвитку інформаційних технологій, нових засобів масової інформації, а також для захисту свободи слова. Аби ні в кого не виникало спокус обмежити вільний доступ до всесвітньої мережі.