Вступ до Митного союзу принесе в Державний бюджет України додаткові 9 млрд. гривень. Про це заявив народний депутат, лідер КПУ Петро Симоненко під час перебування в Запорізькій області. Він підкреслив, що сьогодні точиться багато дискусій навколо зовнішнього вектора країни. «При цьому ніхто не враховує, що вигідно Україні сьогодні — Європа чи гарні відносини з Росією», — сказав лідер комуністів. Петро Петро Симоненко додав, що Україна повинна рівноправно співробітничати з усіма країнами, але в економічних угодах — узяти курс на те, що передусім вигідно їй.
«Хіба не вигідно нам одержати додаткових 9 млрд. гривень у МС? Хіба не вигідно нам знайти нові ринки й забезпечити свій внутрішній ринок?..», — підсумував лідер КПУ, повідомляє прес-служба партії.
Крім того, на думку народного депутата, Китай може бути прикладом для нашої країни і в іншому питанні. За його словами, на сьогодні Китай є власником найбільшого у світі авіаносця «Варяг», чим підвищив не тільки свою оборонну здатність, а й став нарівні з лідируючою в цій галузі Японією.
«З одного боку, я дуже радий, що китайський авіаносець має відношення до України. Але, з другого боку, нам має бути соромно за те, що, продавши таке важливе для нас судно як металобрухт і маючи всі можливості для його переоснащення, ми сьогодні спостерігаємо, як чужа країна має величезне військове судно, яке могло служити нашій державі», — зазначив лідер КПУ.
При цьому Петро Симоненко підкреслив, що суднобудівна галузь — одна з найважливіших в економіці. Він нагадав, що за радянських часів Україна мала найбільше у світі торговельне пароплавство.
«Суднобудування — це оборона, це — торгівля, економіка, заробітна плата, робочі місця... І від цього всього ми відмовляємося добровільно. Нам має бути соромно за те, що Китай продемонстрував нам справді державний підхід до використання потенціалу країни», — підсумував Петро Симоненко.