Проблеми підприємництва і економіки cтали головною темою розмови народного депутата Арсенія Яценюка, який зустрівся з хмельничанами. На мітинг в обласному центрі зібралось понад чотири тисячі мешканців краю. Ще більше трьох тисяч жителів третини райцентрів області мали можливість поспілкуватись у режимі відеоконференції.

Як наголосив Арсеній Яценюк, третій тиждень поспіль не вдається добитись від уряду відповіді на запитання, що ж насправді відбувається з економікою країни та курсом національної валюти. Натомість з’явилась інформація, що дефіцит бюджету, який сягнув 16 мільярдів гривень, утричі перевищив минулорічний показник. Одночасно Держкомстат повідомив про реальне падіння зарплати на 78 гривень та зменшення обсягів виробництва у промисловості. Тож усе це ставить під сумнів можливість виконання соціальних зобов’язань, які взяв на себе уряд. На думку народного депутата, нез’ясованим залишається питання щодо курсу національної валюти. Яким він буде наступного року, — на це запитання не може дати відповідь і запропонований урядом проект бюджету, в якому просто відсутній такий показник.
Украй актуальною для підприємців Хмельниччини стала тема утиску малого та середнього бізнесу. Зокрема, Арсеній Яценюк розповів про факт, коли після втручання правоохоронних органів у місцевих бізнесменів зник товар на три мільйони гривень. Він був закуплений у Харкові і переправлявся до Хмельницького. Однак по дорозі у Київській області вантажівка була зупинена міліціонерами для перевірки. В результаті весь крам був конфіскований, а взамін підприємці не отримали жодного документа. Пошуки вилученого товару тривають уже кілька днів. Подібне не може відбуватись у правовій державі. Тому чимало запитань виникає не тільки до правоохоронних органів, а й до уряду і РНБО.
ЗМІ рясніють повідомленнями про численні злочини та вбивства, — сказав Арсеній Яценюк. — Але, за статистикою, злочинність у країні впала на три відсотки, і при цьому ж кількість звернень до міліції зросла на вісім відсотків. Як таке може бути? Ми вимагаємо від РНБО, щоб вона займалась не виборами, а охороною громадського порядку. 
 
Хмельницький.