Стабільно тримаються ціни на хліб. А от борошно останнім часом почало дорожчати. Не набагато — на 15—20 копійок.
Подешевшали макарони. Щоправда — лише на 10 копійок. 
Більш як на 5 гривень подорожчав «стратегічний» для багатьох кіровоградців продукт харчування — сало. І хоча кілограм й сьогодні ще можна придбати за 10—30 гривень, його якість і об’єми пропозицій значно відрізняються в гірший бік від тих, що були наприкінці першого півріччя.
Дивує ціна на масло вершкове. Якщо раніше потрібно було відрізняти стандартне масло від легкого або «спред», то нині з однією й тією ж жирністю (72—73 відсотки) різниця за ціною навіть удвічі—утричі.
На 5 гривень дешевша й яловичина, але «процес пішов», тож порівняно з початком червня кілограм цього продукту «стрибнув» на 3 гривні й коштує сьогодні в середньому 54 (від 35 до 70 гривень). На рівні 35—70 гривень тримається свинина, але ринкові «аналітики» стверджують, що подорожчання не за горами.
Цукру цього року виробили більше, але й він за вартістю повертається «на круги своя», уже майже сягнувши минулорічної ціни 6,5 гривні.
Легко нині на Кіровоградщині дотримуватися рибної дієти. До вартості м’яса дотягується хіба що судак (35 гривень за кілограм). Щука дешевша. А кілограм коропа, товстолобика чи карася можна придбати й за 8—12 гривень.
Овочева група представлена всім, чого душа забажає. Від свіжих суниць по 15—30 гривень за склянку (0,5 л) до огірків за 2 гривні кілограм. Борщова група розмістилася так: картопля (ціна зросла вдвічі) — 2,5—3 гривні, цибуля -2,5 —3,5, капуста та перець солодкий — 3,5, буряк — 4, морква — 5.
Якщо десяток якісних заводських яєць ще можна придбати за 8—10 гривень, то домашня ряба «просить» за свої вже 12. До тридцяти гривень за кг «хоче» вона й за свою тушку. А бройлери в м’ясних відділах тримаються на позначці 22 гривні за кілограм.
Спробу проаналізувати продуктовий ринок зробив