Коливання цін на продукти харчування в Севастополі мають яскраво виражений сезонний характер. На початку курортного сезону продавці цінники масово переписують. Розрахунок — на гаманець туриста. 
Треба визнати, що, судячи з «картопляних» цін на ринку «Чайка», як мінімум цінова стабільність настала: минулого тижня продавці просили за кілограм картоплі від двох до трьох із половиною гривень.
Восени, не звертаючи уваги на логіку, залишилися практично незмінними «весняні» ціни на яблука. Ті, хто дуже любить ці фрукти, розвідали, що в Бахчисарайському районі цілком пристойні яблука можна купити за ціною удвічі-утричі нижчою, ніж на «Чайці». Але туди ще треба дістатися.
Тішитися можуть тільки любителі вітамінних салатів. Якщо навесні за кілограм помідорів (тепличних) доводилося віддавати майже тридцять гривень, то у вересні за таку ціну можна купити цілих десять (з городу).
Радості для невегетаріанців восени не додалося — свинина «на шашлик» як продавалася влітку для туристів по 70 гривень за кілограм, так і в «несезонному» вересні стільки само коштує. Гурмани стверджують, що восени на прилавках дедалі частіше попадається «польська» свинина й дедалі рідше — місцевого товаровиробника.
Від весни — початку літа стабільні ціни на яловичину, баранину, курей і індичок. Сорок гривень за кілограм сала — теж. Як і ціна на яйця, сир і молоко: відповідно 10 гривень за десяток «державних», 30—40 — за кілограм і 10 — за літр домашніх.
Севастополь.
Фото автора.
На знімку: схоже, іноді севастопольські ціни навіть продавців змушують помізкувати над їхньою адекватністю...