Нарешті ініціативна група Дарницького району столиці таки обстояла свою правоту. Київська міська рада скасувала рішення про незаконну передачу земельної ділянки на вулиці Ревуцького, 7-в під забудову.

 Ініціативна група на чолі з батьками вихованців дитсадка №138 ще з березня намагалася зупинити незаконне будівництво, яке розгорнулося біля згаданого дошкільного закладу. «Київміськбуд» планує тут спорудження 25-поверхівки, про що свідчить інформаційний щит на паркані, зведеному довкола будмайданчика. Спочатку обурених батьків заспокоювали тим, що споруджувати на прилеглих до закладу територіях нічого не збираються, а лише зберігатимуть техніку. Та згодом її почали розпаковувати, завезли будматеріали, а невисокий автокран замінили на високий баштовий.

Відтоді малюки позбавлені спокою в тиху годину, змушені гратися на віддалених майданчиках і дихати пилом. А ще вони  постійно наражаються на небезпеку. До того ж у дошкільному закладі функціонують п’ять груп для дітей з особливими потребами, яким необхідні додатковий догляд та спокій.

Ірина Гайдукова, мама маленької Поліни, розповідає: «Ми з батьками регулярно викликаємо міліцію, коли бачимо очевидні порушення правил техніки безпеки. Наряд, звичайно, приїжджає, але тільки для того, щоб зафіксувати порушення. Жодних інших заходів не вживає. Минулими вихідними була взагалі катастрофічна ситуація. Сильний вітер так розкрутив кран, що він мало не впав на садок!»

Як з’ясувалося, незаконним зведенням багатоповерхівки стурбовані не лише батьки, а й мешканці сусідніх висоток: вони впевнені, що будівельні роботи завдадуть шкоди колектору та теплотрасам, які прокладені на території.

Ольга Семенко, начальник відділу дошкільної освіти Дарницького району, коментувати ситуацію щодо суперечливого сусідства садочка і будмайданчика відмовилася. Мовляв, спочатку треба зробити запит у прес-службу КМДА, почекати, доки заяву розглянуть, і якщо відповідь надійде позитивна, то можна буде й поспілкуватися. Хоча за логікою вона мала б опікуватися проблемами малюків.

Нещодавно ініціативна група провела мітинг під стінами КМДА. Цього ж дня сесія Київської міської ради ухвалила рішення «Про визнання таким, що втратило чинність, рішення Київської міської ради від 02.03.2006 №112/3203 «Про передачу земельної ділянки комунальному підприємству виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) «Київське інвестиційне агентство» для будівництва житлового будинку з об’єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом на вул. Ревуцького, 7-в у Дарницькому районі м. Києва» (цитуємо за офіційним сайтом kmr.gov.ua). Але, о диво, — будівництво триває. Батьки не дуже вірять у добру волю чиновників. Та сподіватимемося, що діти все-таки зможуть безпечно гуляти в своєму дворі і дихати свіжим повітрям.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.