Комітет виборців України вважає виправданим рішення ЦВК обмежити тимчасову зміну місця голосування виборців округом їхнього проживання.
Про це в ефірі одного з телеканалів сказав заступник голови КВУ Віталій Тесленко. «Можна сказати, що певною мірою ця постанова ЦВК від 22 вересня частково порушує права виборців. Звичайно, є люди, які в цей день не можуть кудись переїжджати й будуть обмежені, на жаль, у можливості проголосувати за територією своєї виборчої дільниці», — сказав він.
«Але ситуація була настільки загрозливою у зв’язку з нарощуванням можливості проведення фальсифікацій за рахунок цього тимчасового переміщення людей, що ми можемо тільки привітати цю постанову», — зазначив В. Тесленко. На його переконання, рішення ЦВК — менше зло порівняно з потенційними фальсифікаціями, адже використання систем із переміщенням могло б бути дуже небезпечним.
Водночас, коментуючи кількість порушень під час кампанії, В. Тесленко зауважив, що громадяни бояться офіційно повідомляти про них. Кажучи про багато сигналів і порушень, ми забуваємо, що люди мають не лише «сигналити», а й писати заяви в правоохоронні органи, зауважив він. «У нас працює в офісі гаряча лінія, туди телефонують, повідомляють про ті, чи інші речі, які виборці вважають протиправними. І коли ти просиш повідомити про ці речі в правоохоронні органи, вони кажуть: «Повідомляйте самі». 99 відсотків людей взагалі відмовляються говорити про те, що вони будуть фігурувати десь у заявах про ці порушення», — заявив Тесленко.