Голова Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування, житлово-комунального господарства та регіональної політики Володимир Рибак висловив думку про необхідність популяризації народними обранцями вітчизняних виробів легкої промисловості.

— Якщо народні депутати носитимуть вітчизняний одяг, то кращої реклами для нашої легкої промисловості годі шукати, — зазначив він під час обговорення проблем легкої промисловості на зустрічі з колективом ВАТ «Вінницька швейна фабрика «Володарка». В. Рибак також погодився із пропозицією швейників про необхідність обмеження ввезення неякісних виробів із-за меж країни.
— Треба розвивати ринок у державі, підтримуючи вітчизняного виробника. А для розвитку регіонів потрібна реформа — фінанси мають залишатись на місцях, а держава зобов’язана фінансувати лише державні інституції. Що більше коштів зароблятиме регіон, то більше їх має залишатися на місці. Лише через регіони відродиться Україна, зростатиме добробут у державі, — наголосив В. Рибак.
— Керівники Вінниччини давно віддають перевагу костюмам нашої фабрики, — каже голова правління ВАТ «Володарка» Леонід Гавриш. — Так само із задоволенням купують наші вироби багато вінничан. Бо знають, що шиємо за сучасними технологіями, у нас сучасні моделі одягу. Ні для кого не секрет, що вбрання, пошите у Вінниці на «Володарці», носять у багатьох європейських країнах, куди експортуємо вироби».
Досвідчений господарник Л. Гавриш не раз вносив пропозицію про обмеження на законодавчому рівні ввезення до нашої країни хоча б тих виробів, які шкодять здоров’ю людей. «Майже 80 відсотків імпорту легкої промисловості становлять вироби з поліестру, — уточнює керівник підприємства. — Їх не варто носити, бо шкодять здоров’ю. Але саме в такому вбранні ходять багато наших дітей, а дорослих — ще більше. Так само не на користь вітчизняному виробнику і продаж дешевого секон-хенду».
 
Вінниця.