Упродовж трьох днів триватиме у Тернополі літературний фестиваль «Бібліофест», присвячений Всеукраїнському дню бібліотек, який відзначається 30 вересня. Розпочався він минулого четверга карнавальною ходою казкових героїв — Котигорошків, Принців і Принцес, Мавок, Русалок, Снігових Королев та Гномів...

Понад сто дітей у костюмах казкових персонажів під звуки оркестру прийшли на Театральний майдан у центрі міста. Парад приймав відомий український казкар Сашко Лірник (Олександр Власюк). Тут вони разом розіграли сценки з найулюбленіших казок, послухали байки у виконанні письменника та вигадували нові небилиці.
Мета фестивалю — пропаганда української книжки, заохочення дітей до читання і відвідування бібліотек. За словами Сашка Лірника, популяризація українських книжок серед дитячої аудиторії — це гарантія того, що українська мова житиме. У наступні два дні свято продовжиться у дванадцятьох бібліотеках міста.
— У книгозбірнях відбудуться презентації книжкових виставок, авторські читання, зустрічі з письменниками, — розповідає працівник центральної дитячої бібліотеки Тернополя, автор багатьох книг Ірина Мацко. — Кращі письменники і кращі читачі отримають нагороди. Ще одна родзинка фестивалю — вручення сертифікату про занесення до Книги рекордів України книги-велетня «Казки з Дивокраю», презентованої у травні цього року.
Фото автора.
Учні навчально-виховного комплексу «Школа-колегіум імені Йосифа Сліпого» готуються до параду.