Фехтування. Ужгород. Тут стартував чемпіонат країни, котрий триватиме до 3 жовтня. В урочистому відкритті брали участь керівник області Олександр Ледида, віце-президент Національної федерації фехтування України Петро Азарченков, начальник обласного управління у справах молоді та спорту Віталій Ерфан, голова обласної федерації фехтування Михайло Пантьо, учасники змагань та численні гості.
Це вже вдруге головне місто краю приймає національний чемпіонат мушкетерів. Перші змагання на Закарпатті відбулися торік. Це, за словами голови ОДА, свідчить про високий рівень місцевої школи фехтування. Адже за понад 50 років існування обласна федерація виховала чимало добрих майстрів клинка.
До речі, цього разу змагаються 440 учасників з чотирнадцяти областей України, міста Києва та АР Крим. Варто зазначити, що кожен регіон представлено двома командами. А найкращих визначатимуть у трьох видах зброї: рапірі, шпазі та шаблі. На кожен вид відведено два дні змагань.
Слід зазначити, що на Закарпатті фехтуванням, яке вважається елітарним видом спорту, професіонально займаються лише в обласному центрі. У районах, кажуть, не вистачає грошей. А спонсорів це, на відміну від футболу, на жаль, мало цікавить.