Футбол. Знаменитого динамівця, наставника національної збірної України Олега Блохіна (на знімку) позавчора призначено головним тренером ФК «Динамо» (Київ). Контракт розраховано на чотири роки.

— Минула ніч була практично безсонною, — розповів новий наставник легендарної команди, — бо Ігор Михайлович Суркіс зателефонував мені дуже пізно. Чому? Тому що все потрібно було як слід обміркувати.

Також важливим моментом є серйозна відповідальність, адже я знаю, що таке «Динамо». Клуб — не збірна. Робота щоденна, а можливо навіть і цілодобова, щоб повернути колишню славу клубу.

— Завдання для команди на сезон нам відомі. А які стоять перед колективом на осінній період?

— Конкретику ми поки не обговорювали. Попереду в «Динамо» важкі матчі із «Зорею», «Дніпром» і «Металістом» у чемпіонаті, а також із загребським «Динамо» у Лізі чемпіонів. Не виключено, що в першості країни може щось змінитися. Звичайно, це залежить не тільки від нас, а й від конкурентів. Команда повинна стрепенутися. Не можемо ж ми весь час програвати з рахунком 1:4. Для київського «Динамо» це занадто.

— Чи залишаєтеся ви на посаді тренера збірної України?

— Я розмовляв із президентом ФФУ Анатолієм Коньковим. Він увійшов у моє становище, за що я йому вдячний. Але все-таки керівництво федерації висловило побажання, щоб я провів як тренер національної команди ще два матчі відбору до чемпіонату світу—2014 — проти збірних Молдови і Чорногорії. Ми узгодили це питання із президентом «Динамо». Він також пішов мені назустріч.

— У «Динамо» ви зіштовхнетеся з проблемами, яких не було в національній команді. Приміром, у клубі багато футболістів не розмовляють ані українською, ані російською...

— Нічого страшного. Ця проблема, вважаю, не є найсуттєвішою на даний момент. Сподіваюся, вони зрозуміють мене по губах.

Учора на базі ФК «Динамо» (Київ) у Кончі-Заспі Олега Блохіна представили гравцям першої команди клубу. Стало відомо, що новий наставник визначився із тренерським штабом. Його головний помічник — Олексій Михайличенко, асистенти — Сергій Ребров і Андрій Баль. З воротарями працюватимуть Юрій Роменський та Михайло Михайлов.

Фото Євгена КРАВСА.