Комунальний заклад «Вінницька обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа з футболу імені Олега Блохіна та Ігоря Бєланова» врочисто відкрито у Вінниці. Разом з головними винуватцями події, ім’ям яких названо школу, на міському стадіоні «Локомотив» був присутній і Андрій Баль. Юним вінницьким футболістам гості подарували шість комплектів спортивної форми і стільки ж комплектів м’ячів.

— Уже п’ятий рік поспіль приїжджаємо до вашої області, бо маємо тут добрих друзів. Вони не тільки палкі вболівальники, а й дбають про розвиток дитячого футболу, — наголосив Ігор Бєланов. — Нам сподобалася ідея про створення футбольної школи. Я говорив про це під час виступу на сесії Вінницької облради минулої осені. Тоді депутати підтримали ініціативу про створення такого закладу. Вітаємо Вінницю з тим, що надалі місто може стати кузнею кадрів для вітчизняного футболу.
— По можливості приїжджатимемо до Вінниці, щоб підтримувати своїх вихованців, проводитимемо тренування і майстер-класи, — сказав під час свого виступу Олег Блохін. — Можливо, колись у збірній гратимуть вінничани, ті, хто нині розпочинає заняття у новій школі. Її відкриття — це подія не тільки для Вінниці, а й ще один крок уперед у розвитку спорту в нашій державі.
Спортивний комунальний заклад створили на базі Вінницької обласної дитячо-юнацької спортшколи «Нива». Її директором став Ігор Коваль. Нині тут нараховується 502 вихованці, з якими працюють дванадцять тренерів.
— Наші діти навіть уявити не могли, що на відкриття школи до них приїдуть видатні футболісти, — ділиться враженнями Леонід Мельник — тренер школи імені Блохіна та Бєланова. — Для них це справді велике свято. Хлопчики опановують футбольну науку у класах дванадцяти вікових категорій. Наймолодші — 2007 року народження. Цю групу набрали нинішнього року. У кожній — власний тренер. Щороку залучатимемо нових вихованців, щоб, як сказав Олег Володимирович, у майбутньому з’явилися нові зірки вітчизняного футболу і захищали честь збірної країни.
 
Вінниця.