Перший своєрідний чемпіонат серед команд пенітенціарних служб країн Східної, Північної та Центральної Європи завершився перемогою львівської команди.

З ініціативою провести чемпіонат виступила в’язнична служба Польщі. Нашу команду очолив граючий тренер, начальник Львівського управління Державної пенітенціарної служби генерал-майор Михайло Дзюдзь. Після проведення змагань у колективах на «Кубок профспілки» було підібрано команду для поїздки до Польщі.

Дорогою до міста Кули, де проходили змагання, українських спортсменів супроводжували польські колеги. Наша збірна розмістилася на базі осередку підвищення кваліфікації в’язничної служби Польщі. Всього участь у турнірі взяли п’ять команд. Дві польські й по одній з України, Румунії та Естонії. У перервах між змаганнями гості змогли ознайомитися з роботою слідчого ізолятора в місті Пьотркув Трибунальські, а також побачити, як працює одна з найсучасніших виправних установ в’язничної служби.

У фіналі змагань українські волейболісти зійшлися з польською командою. Для перемоги вистачило двох партій. Свисток судді сповістив, що Україна стала переможцем першого чемпіонату Європи з волейболу серед команд пенітенціарних служб.

Кубок переможця тримає (праворуч) капітан команди  генерал-майор внутрішньої служби Михайло Дзюдзь.

Фото Мирослава ДЕМКІВА.