Футбол. Як ми вже оперативно повідомили, тренера «Динамо» (Київ) Юрія Сьоміна відправлено у відставку. Російському фахівцеві висловили традиційну у таких випадках подяку за роботу. Таке рішення, схоже, стало несподіванкою для самого Юрія Павловича.
— До сьогодні я виконував всі завдання, — сказав він в інтерв’ю російському виданню «Советский спорт». — Коли вперше очолив київський клуб, стояло завдання стати чемпіонами України. Ми його виконали. Цього сезону необхідно було як мінімум вийти до групового етапу Ліги чемпіонів. Вийшли. А чемпіонат ще не закінчився.
Російський фахівець визнав, що останні дві зустрічі «Динамо» були невдалими. Проте він дав зрозуміти, що результати не були неочікуваними:
— Мені складно щось коментувати. Я ще навіть не розмовляв з президентом клубу. Щодо того, наскільки це несподівано... Кожного тренера може чекати відставка. Але, напевно, варто враховувати, з ким ми грали. ПСЖ укомплектований найкращими гравцями з усього світу, а «Шахтар» на сьогодні сильніший за нас. От і все...
Прокоментував ситуацію президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс:
— Рішення прийнято мною. Особистої розмови із Сьоміним у мене не було. Як Юрій Павлович довідався про відставку? Якщо він переглядає офіційний сайт клубу, то звідти і довідався. Це рішення стосується всього тренерського штабу, котрий працював із Сьоміним. Вважаю, що Юрію Павловичу після матчу з «Шахтарем» треба було летіти не до Москви, а до Києва. Через пару днів ми призначимо нового тренера. Це буде не Олексій Михайличенко. Я постараюся зробити так, щоб на найближчий матч «Динамо» вивів не виконувач обов’язків, а безпосередньо офіційний тренер.
Президент клубу також запевнив, що призначення буде, можливо, в найближчі години: «Шукатимемо, працюватимемо, спати не буду, поки не знайду нового тренера».
Наступний матч «Динамо» проведе 28 вересня проти «Зорі» в 9-му турі чемпіонату УПЛ.
Зрозуміло, що всі ці події стали головними у спортивній пресі. Зокрема, в Інтернеті почали поширюватися різноманітні чутки і заяви. Скажімо, заслужений майстер спорту полковник Стефан Решко вважає, що 37-річний Олександр Шовковський міг би стати тренером «Динамо». До речі, Валерію Лобановському, коли він став біля динамівського керма, було і того менше — 35.
Але активніше на цю посаду «призначають» Олега Блохіна. З одного боку, це було б цілком логічним і розумним рішенням. Адже Олег Володимирович — супердинамівець, вихованець клубу, найзнаменитіший його гравець протягом усієї історії колективу. Людина харизматична, з достатнім досвідом тренерської роботи і на клубному рівні, і в національній збірній, котру очолює тепер.
Однак у Блохіна є чинний контракт з ФФУ. І ще невідомо, як там поставляться до такого можливого сумісництва. «Голосу України» достеменно відомо, як Олег Володимирович свого часу прагнув очолити рідний клуб. Але з якихось причин цього не сталося. Позавчора Ігор Суркіс не спростував, але і не підтвердив таку інформацію.
А Юрій Сьомін, котрий, як уже повідомлялося, після динамівського провалу у Донецьку вилетів до Москви, вчора мав повернутися до Києва для того, щоб офіційно розірвати контракт.
В. Б.