У Миргородській райдержадміністрації повідомили про подробиці події, яка сталася 21 вересня у місцевій ЗОШ №9. Напередодні у ЗМІ з’явилися повідомлення про отруєння тут 17 дітей «газом невідомого походження».

Як запевняють у РДА, того дня у школі й справді проводили ремонтні роботи водоканалізаційних мереж у кабінеті хімії, що, ймовірно, могло спричинити витік газу. Тому адміністрація школи відразу ж евакуювала всіх із будівлі, а пізніше — скасувала проведення занять, доки не будуть відомі результати аналізів СЕС. Першою на місце події прибула «швидка допомога». До дитячого відділення Миргородської ЦРЛ госпіталізували 17 дітей, які скаржилися на першіння у горлі й носі та сльозотечу. Медичну допомогу надали двом учням, дітей також оглянули полтавські лікарі, які констатували, що школярі здорові, і до 17.00 вони вже були вдома.
У школі працювали представники МНС, міліції, прокуратури та санстанції. Працівники Миргородської СЕС взяли проби води і повітря для лабораторних досліджень. 21 вересня о 13.30 стало відомо, що вони відповідають нормі. З’ясувалося ж інше: того дня на перерві, після другого уроку, у коридорі на третьому поверсі один із учнів 8-го класу дістав із портфеля однокласниці газовий балончик і розпилив його у коридорі. Свої дії хлопець пояснив цікавістю. Із винуватцем надзвичайної ситуації, що паралізувала роботу ЗОШ №9 та призвела до отруєння учнів, власницею балончика та батьками проведено виховні бесіди. Зірвані уроки п’ятниці 21 вересня у ЗОШ №9 відпрацюють додатково, — повідомили у відділі освіти Миргородської міськради. Нині школа функціонує у звичному режимі.