Урожай зернових і зернобобових культур на Вінниччині, за інформацією обласного управління агропромислового розвитку, зібрано на 70 відсотках площ. До двох мільйонів тонн ранніх зернових, намолочених у регіоні під час нинішніх жнив, хлібороби вже додали 232 тисячі тонн збіжжя пізніх культур. Щоправда, майже всі вони вродили гірше, ніж торік.
Наприклад, урожайність гречки нижча минулорічного показника на 2,2 центнера з гектара, середній показник урожайності становить 10,5 центнера з гектара. Зібрали її на 75 відсотках площі. Намолочено цієї культури 18,5 тисячі тонн — це майже стільки, скільки споживають жителі регіону протягом року. Річна потреба у гречаних крупах становить трохи більше 20 тисяч тонн.
Ще гірше вродила соя. Її зібрано на половині площ, у середньому на круг вийшло 13,7 центнера. Торік було більше аж  на 4,8 центнера.
Помилилися фахівці з прогнозом урожайності кукурудзи. Сподівалися, що зерна буде не набагато менше, ніж торік. Однак із обмолочених 15 відсотків посівів у середньому з гектара виходить лише 47,2 центнера, а це на 15 (!) центнерів менше минулорічного показника. Краще нинішньої осені з пізніх культур вродили тільки соняшник і просо. Урожайність соняшнику становить 19,8 центнера з гектара — майже на один центнер більше, ніж торік. Проса намолочують більше за торішній показник на 2,2 центнера при середній урожайності 25,5 центнера на круг.
 
Вінницька область.