Децентралізація системи міського опалення Стаханова призвела до того, що цієї зими багато мешканців міста залишаться без тепла. Орієнтуючи населення на встановлення індивідуального опалення, місцева влада демонтувала останні вісім міських котелень. Через три тижні настане новий опалювальний сезон, а більшість квартир досі без автономних котлів.
Не готовими до зустрічі з холодами виявилися переважно оселі, в яких живуть пенсіонери та соціально незабезпечені родини. Оцінюючи ситуацію, місцева влада планує частково компенсувати пільговикам вартість індивідуальних котлів та необхідні роботи з їх встановлення. Та коли будуть ці гроші й чи вистачить їх на все, поки що невідомо.
Остаточний перехід на систему індивідуального опалення міський голова Стаханова Юрій Борисов пояснює тим, що котельні працювали тільки на 17% своєї потужності, а утримувати розбалансовану мережу — це не по-хазяйськи. Щорічно місто накопичує боргів за енергоносії на 7 млн. грн.
— Ніхто нам пробачати їх не збирається, ці гроші потрібно виплачувати, — каже міський голова. І запевняє, що після переходу на індивідуальне опалення боргів за газ у міста не буде. А те, що взимку частині мешканців Стаханова доведеться сидіти в холодних квартирах, схоже, місцеву владу не надто турбує.