Недержавна система безпеки підприємництва, що її створено під егідою УСПП, потребує подальшого розвитку та всебічної підтримки. Необхідно конкретно, оперативно, адресно реагувати на кожне звернення підприємців на свавілля контролюючих органів, втручання силовиків у діяльність бізнесу. На цьому акцентував увагу на засіданні ради з корпоративної безпеки народний депутат, заступник голови парламентської фракції Партії регіонів, президент УСПП Анатолій Кінах, повідомляє прес-служба народного обранця.
За його словами, УСПП щодня отримує численні тривожні сигнали про неправомірне втручання правоохоронних і контролюючих структур у діяльність підприємців, випадки рейдерського захоплення власності. Будь-які спроби погіршення умов роботи бізнесу, тим паче знищення його, мають одержати впевнену відсіч. «Улітку Президент України Віктор Янукович своїм указом затвердив нову редакцію стратегії національної безпеки України, де йдеться про необхідність розвитку недержавної системи безпеки. Згодом глава держави висловився про неприпустимість втручання правоохоронних органів у діяльність бізнесу за рамками законодавства», — підкреслив Анатолій Кінах.
Присутні на засіданні ради представники Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ України, ДПСУ, ДМСУ, вчені та експерти в сфері національної безпеки, керівники об’єднань підприємницького товариства обговорили проблеми становлення недержавної системи безпеки підприємництва. Вони висловилися за вдосконалення законодавства й прискорене прийняття законів про основи недержавної системи безпеки.
Учасники засідання вирішили запропонувати уряду укласти з УСПП меморандум про протидію неправомірному втручанню контролюючих структур у діяльність підприємств, підготувати відповідні розпорядження органам виконавчої влади. В УСПП буде створено центр громадського реагування на факти протиправних дій представників державної влади, контролю і нагляду.