«Шахтар» (Донецьк) — «Динамо» (Київ). 4:1. Голи: Адріано, 22, Тайво, 27, Тейшейра, 40, Фернандіньо, 76, Срна, 82.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Фернандіньо, Тейшейра (Едуардо, 80), Мхітарян, Вілліан (Ілсіньо, 77), Адріано (Девич, 72). Тренер — Мірча Луческу.
«Динамо»: Шовковський, Гусєв, Бетао, Хачериді, Тайво, Вукоєвич (Мілевський, 74), Богданов (Мехмеді, 61), Ярмоленко, Велозу, Раффаель, Ідейє. Тренер — Юрій Сьомін.
Рефері — Анатолій Жабченко (Сімферополь).
Донецьк. «Донбас Арена». 47 571 глядач. 18 градусів.
Динамівці зазнали чергової принизливої поразки. У середині першого тайму сталося те, чого очікували. Втратив м’яча Раффаель на підступах до свого карного майданчика, що обернулася великою неприємністю. Вілліан прострелив, Адріано замкнув передачу. Чітко, швидко, упевнено, ефектно...
Однак кияни із відповіддю не забарилися. Причому зробили це не менш ефектно. Ідейє, зігравши в стінку з Тайво, увійшов до карного майданчика зліва, пішов в обіграш, але одразу з трьома впоратися не вдалося. М’яч відскочив, і на нього шулікою кинувся Тайво, гарматний постріл якого прийшовся у ближній кут.
Гра ніби вирівнялася, та «Шахтар» перед перервою вийшов уперед. Мхітарян знайшов передачею Тейшейру, котрий, скориставшись помилкою Бетао, точно і технічно пробив у дальній кут.
У другому таймі «гірники» спершу особливо не напружувалися, дали можливість супернику більше володіти м’ячем, набігатися, втомитися. І після цього знову упевнено взялися до справи. Третій м’яч у ворота гостей вкотре красномовно засвідчив, яка безпорадна динамівська оборона навіть за наявності ніби нормальних виконавців. Персонально вона не діє, але і в лінію у неї геть нічого не виходить. Особливо, коли їй протистоїть швидкий і вишколений суперник.
Динамівське приниження завершив четвертий пропущений м’яч. Зі штрафного відзначився Срна, котрий метрів з двадцяти ідеально пробив, перекинувши стінку.
— Після такої гри немає чого коментувати — результат говорить сам за себе, — сказав Мірча Луческу. — Думаю, що ми були кращі у всіх компонентах проти хорошої команди, яка зробила все можливе, щоб перешкодити нам пройти далі. Організація нашої гри була ліпшою. Плюс індивідуальна майстерність, техніка кожного окремого гравця у нас вища. У нас було дуже багато варіантів в атаці, різних комбінацій. Це і позначилося на результаті...
Капітан «Динамо» Олександр Шовковський, котрий вперше з’явився у стартовому складі після того, як понад півроку тому отримав важку травму, сказав, що не такого повернення він чекав. Він у «Динамо» вже 30 років (!), прийшов до клубної школи семирічним. І йому, зрозуміло, як нікому болить тепер за команду.
Він вважає, що в цей нелегкий час для всіх — гравців, вболівальників, журналістів — варто набратися терпіння. Але з цього болота, в якому перебуває славний клуб, за словами Шовковського, треба вибиратися і приймати серйозні рішення тим, хто має на це право. «А нам — футболістам — треба насамперед розібратися кожному в собі і зробити серйозні і правильні висновки», — сказав динамівський воротар.
Попереду — Адріано, а позаду — Хачериді, Бетао, Ідейє...
Фото ФК «Шахтар».