Шановний Миколо Яновичу!
Уряду добре відомі проблеми міста Олександрії Кіровоградської області, яке внаслідок безвідповідальності керівників низки владних структур опинилося серед трьох міст України, оголошених зоною економічного лиха. Буровугільна галузь, яка тут була зосереджена, знищена, десятки тисяч шахтарів позбулися роботи, їхні родини — засобів до існування. 
Нагадаю, що ще в 2004 році ДХК «Олександріявугілля» Міністерством вугільної промисловості України, яке тоді очолював Тулуб С. Б., було передане в оренду зовсім непідготовленим структурам ТОВ «Експлерент» і ЗАТ «Енерговугілля». Їхнє бездарне «господарювання» спричинило не тільки фактичне припинення видобутку бурого вугілля, а й розграбування основних фондів підприємства, величезну заборгованість шахтарям із заробітної плати, яка на сьогодні перевищує 72 млн. грн.
Особливо обурливим є той факт, що протягом понад 5 років не вирішуються питання про оформлення трудових книжок близько ста працівникам ТОВ «Експлерент», внаслідок чого люди, які все життя віддали вугільній галузі, не можуть оформити пенсії, стати на біржу праці, одержати належні їм соціальні виплати, тобто реалізувати свої конституційні права.
Ці питання неодноразово розглядалися на засіданнях Спеціальної парламентської комісії з питань приватизації, профільного комітету Верховної Ради України, на нарадах у Кабінеті Міністрів, ухвалювалися численні рішення, спрямовані на нормалізацію ситуації, що склалася.
За підсумками ділової поїздки до Кіровоградської області Президент України В. Ф. Янукович доручав Кабінету Міністрів опрацювати до 20 січня 2011 року питання подальшого розвитку буровугільного комплексу України і в разі необхідності ухвалити відповідні рішення.
Однак і після цього становище практично не змінилося. 
Залишилися без належного реагування і мої депутатські звернення та запити, у тому числі до Президента України, особисто до вас, Миколо Яновичу, до Генерального прокурора України, інших високопосадових осіб.
На сьогодні ситуація в місті вкрай загострилася. Тисячі людей, доведених до відчаю, втратили віру у справедливість, в здатність нинішньої влади навести і підтримувати державний порядок у країні, реалізувати і захищати конституційні права громадян.
Все це змушує мене ще раз звернутися до вас як глави уряду з настійливою вимогою невідкладно розглянути проблеми міста Олександрії на засіданні уряду, вжити реальних заходів для вирішення нагальних проблем шахтарів, розвитку міста і буровугільної галузі, притягнути до суворої відповідальності посадових осіб, з вини яких фактично знищено цю галузь, у нестерпні умови поставлені жителі Олександрії. 
Сподіваюсь, що це моє звернення буде сприйнято з розумінням і належною увагою і що невідкладно буде вжито реальних заходів для виправлення становища, що склалося.
З повагою, голова комісії народний депутат України Є. Мармазов.