Діагностування туберкульозу після оновлення лабораторії обласного протитуберкульозного диспансеру скоротили з двох, зазвичай, місяців до 8—10 днів. Це стало можливим завдяки оснащенню лабораторії сучасним обладнанням вартістю більше мільйона гривень.

Швидше виявлення недуги дасть можливість частіше діагностувати хворобу на ранніх стадіях, а отже — скоротить затрати на лікування на одного пацієнта. Адже на медикаменти для хворого з ранньою формою туберкульозу витрачають 3—4 тисячі бюджетних гривень, а для пацієнтів із запущеними формами — 25—30 тисяч.

Осучаснення лабораторії обласного протитуберкульозного диспансеру стало можливим завдяки співпраці області з благодійним фондом, з яким підписано меморандум про співробітництво, зізнається заступник голови Рівненської ОДА Світлана Сад. Першу партію імпортного обладнання на 1,2 мільйона гривень Рівненщина вже отримала, наступна поставка апаратури запланована на другу половину жовтня. Крім того, щоб мешканцям області було зручніше консультуватися та лікуватися, благодійники допомагають переоснащувати і протитуберкульозні диспансери в районах: Зірненський — у Березнівському та Страшівський — у Сарненському.