У липні з «Нашої України» вийшов народний депутат Віктор Матчук, склавши водночас депутатські повноваження, а також керівника обласної організації цієї політичної сили. А цими днями про вихід з осередку заявило керівництво Рівненської міської організації, яке було членами «НУ» з часу її заснування.

Свій вчинок пояснили тим, що «партія мала всі шанси стати однією з провідних політичних сил у суспільстві. Проте особисті амбіції її лідерів виявилися сильнішими за партійні. В осередку почали виникати міжусобні конфлікти та чвари. Було декілька бездарних і непродуманих спроб об’єднати навколо «Нашої України» інші політичні сили. Але таке об’єднання не дало жодних дивідендів. Навпаки — призвело до втрати довіри з боку виборців. Як результат, партія програла всі перегони в державі — президентські, парламентські, до місцевих рад», — йдеться у заяві «незгодних», які вважають, що їх перебування в партії втратило сенс.

Серед тих, хто підписав документ, — голова Рівненської міської організації «НУ» Сергій Васильчук, його заступник Маріян Года, члени політради Олексій Хмилецький, Олександр Сачук (усі депутати Рівненської міської ради), Андрій Ткачук, Сергій Шевчук, Володимир Нагорнюк, Віктор Климук. Серед авторів заяви — два заступники міського голови Рівного, керівник підприємства, підприємець, працівники апарату міськвиконкому.

До речі, фракція «Нашої України» у Рівненській міській раді представлена п’ятьма депутатами. Двоє з них — Олексій Хмилецький та Олександр Сачук пройшли за партійними списками, Сергій Васильчук та Маріян Года як мажоритарники. 

У світлі цих подій на сесії Рівнеради 20 вересня фракція «Наша Україна» об’єдналася з Народною партією в депутатську групу «Рідне місто».

Рівне.