Якщо договір купівлі-продажу було розірвано через невиконання інвестором приватизаційних зобов’язань, то не держава має компенсувати йому втрати від реприватизації, а навпаки — недобросовісний власник повинен заплатити штраф. Так народний депутат від Комуністичної партії Алла Александровська прокоментувала зміни до Закону «Про приватизацію державного майна», підготовлені за дорученням першого віце-прем’єра Валерія Хорошковського.
«Те, що пропонується урядом, — це вже верх цинізму, — цитує А. Александровську прес-служба партії. — Виходить: хтось приватизує об’єкт, розкрадає його, звільняє людей, не платить зарплати, наживається на цьому. Потім повертає державі руїну, і йому ще й доплачують?!»
«Якщо підприємство повертається державі за рішенням суду через невиконання власником приватизаційних зобов’язань, то про жодну компенсацію й мови бути не може. Більше того, якщо ці порушення пов’язані з розкраданням бюджетних коштів або з якимось іншим заподіянням збитків державі, то порушник повинен притягатися не тільки до адміністративної і фінансової, а й до кримінальної відповідальності. Казнокради повинні сидіти у в’язниці», — переконана народний депутат.